Az Egerszalóki Varga Borbarát Pincészetet 2000-ben alapítottuk. Az elmúlt években István Borház néven forgalmaztuk palackos borainkat. Nagyobbik fiam, Dávid figyelme is a borászat felé fordult, az utóbbi években egyre mélyebben folyt bele a pincészettel kapcsolatos feladatokba. A neki mutatott tisztelet jeleként a jövőben Dávid Borház néven kívánjuk megvalósítani terveinket, értékesíteni borainkat.
best football odds and expert soccer predictions football predictions from oddslot today football predictions from the experts
 
Jelenleg 30 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk, és közel ekkora területről vásárolunk különböző fajtájú szőlőket a környék dűlőiből. A 2011-es évig kisebb tőkekorlátozású, magasabb hozamú ültetvényekkel dolgoztunk, elsősorban szerződéses partnerek részére. A palackos borainkból éves szinten csak pár ezer darabot adtunk el, döntő többségében a pincében. 
A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a minőségre és a palackos érlelésre!

Borászatunk hagyományos, természetes módon készíti borait, fajélesztő és irányított erjesztés nélkül. Egerszalók természeti adottságainak, és pincénk természetes körülményeinek köszönhetően boraink lassan és hosszan fejlődnek. Vörösboraink koncentráltak és testesek, fehérboraink ásványiasak és kiváló savszerkezettel bírnak. Legkiválóbb tételeink válogatás jelölést kapnak.
 
A borászat jövőbeni elképzeléseiben is nagy hangsúlyt fektetünk a vörösborok készítésére, melyek közül kiemelkedik a Cabernet Sauvignon, a Merlot, és a Kékfrankos. Vörösboraink fahordóban érlelődnek, melyek közül az arra méltó tételek pár hónapos barrique hordós érlelést is kapnak.
 
A megfelelő dűlőkbe telepített fehér szőlőink megteremtették az alapot a magas minőségű fehérborok készítéséhez. Pincészetünk előtérbe helyezi az Olaszrizling, a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc, valamint a Chardonnay borok készítését.